Condoleanceregisters: Wat zijn de mogelijkheden?

Vragen? 036 - 529 05 75

Afbeelding
Condoleanceregisters

Condoleanceregisters: Wat zijn de mogelijkheden?

Het verlies van een dierbare is een emotionele periode voor nabestaanden. Steun ontvangen en herinneringen delen is belangrijk voor het verloop van het rouwproces. Een condoleanceregister is een waardevol hulpmiddel om adressen van genodigden te verzamelen en tevens stelt het mensen in staat om hun medeleven te uiten en hun gedachten te delen, wat een bron van troost kan zijn voor degenen die rouwen.

Een condoleanceregister wordt doorgaans geregeld door de uitvaartbegeleider. Bij de aankoop kunt u met meerdere zaken rekening houden. In deze blog vertellen wij u meer over de mogelijkheden op het gebied van condoleanceregisters en de keuzes die gemaakt dienen te worden bij de aanschaf daarvan, zowel in het belang van uw bedrijf als het belang van de nabestaanden.

 

1. 2-slags of 3-slags

In ons assortiment vindt u 2 soorten condoleancemappen: 2-slags en 3-slags. De keuze die hierin gemaakt wordt, is doorgaans praktisch. Een 2-slags condoleanceregister neemt minder ruimte in beslag als deze ingevuld wordt, terwijl een 3-slags condoleanceregister de mogelijkheid biedt om uw visitekaartje in de map te plaatsen. 

2. Het materiaal

Als u condoleanceregisters inkoopt, is het goed om na te denken over het materiaal. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een linnen kaft, een leatherlook of velours. Alle condoleanceregisters worden in een stevige doos geleverd, waardoor u deze voor een langere tijd in voorraad kunt houden. Daarnaast is het goed om te weten dat de bovengenoemde materialen eenvoudig te reinigen zijn met een vochtig doekje.

3. Kleurkeuze en stijl

Bij het kiezen van de kleuren en stijl voor een condoleanceregister kunt u kijken wat goed past bij uw huisstijl of kiezen voor een kleur die u geschikt vindt voor iedere situatie. Het assortiment biedt een breed scala aan kleuren, waardoor u altijd kunt kiezen voor een passend condoleanceregister. Mocht u een condoleanceregister in uw eigen huisstijlkleur willen ontwerpen, neem dan contact op met onze ervaren medewerkers. Zij denken graag met u mee!  

3. Bedrijfslogo 

Het gebruik van een logo of huisstijl op een condoleanceregister kan een persoonlijke touch toevoegen en bijdragen aan uw naamsbekendheid. Echter adviseren wij wel om hier discreet mee om te gaan, zodat het niet afleidt van de gedenkwaardige boodschappen die mensen achter willen laten. Ons ervaren team kan advies geven over het plaatsen van een logo op een condoleanceregister.

4. Bijpassende adresvellen

Een condoleanceregister dient los aangevuld te worden met adresvellen. Er zijn adresvellen met diverse opdrukken beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een adresvel waarop alleen de adresgegevens van de genodigden ingevuld kan worden of voor een adresvel met voldoende ruimte voor het opschrijven van een persoonlijke boodschap of steunbetuiging

Bij de aanschaf van adresvellen is het belangrijk om te kiezen voor voldoende voorraad, op deze manier heeft u voor iedere bijeenkomst (groot of klein) voldoende bladen om in te laten vullen. 

Door rekening te houden met de kleurkeuze, materiaal, stijl, het gebruik van een logo of huisstijl, kiest u voor een condoleanceregister dat past bij uw bedrijf en steun biedt aan de nabestaanden.

 

Lees ook: 

Uitvaartbenodigdheden, wat heeft u nodig als u start? | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)

De multikoeler: Tips voor een optimaal gebruik! | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)