De multikoeler: Tips voor een optimaal gebruik!

Vragen? 036 - 529 05 75

Afbeelding
Blog multikoeler gebruik Hesselmans & Van Willegen

De multikoeler: Tips voor een optimaal gebruik!

Om nabestaanden de mogelijkheid te bieden om zolang mogelijk afscheid te kunnen nemen van hun dierbare is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam na overlijden op de juiste manier wordt behandeld en gekoeld.

In deze blog leggen wij stap voor stap uit hoe u de multikoeler op de meest optimale manier kunt gebruiken voor zowel het behoud van het lichaam van de overledene als uw apparatuur.
Afbeelding
Multikoeler overledene gebruiksaanwijzing

Het plaatsen en instellen van de multikoeler

  1. Plaatsing en voorbereiding

Plaats de multikoeler op een geschikte locatie, bij voorkeur in een koele ruimte. Plaats de koelplaat op een recht oppervlak, zoals een bed, een schaarwagen met buisframe en draperie of op schragen. De motor kan op de grond geplaatst worden. Is de ondergrond een kunststof of gecoate vloer? Dan adviseren wij u om de motor op de bijgeleverde beschermmat te plaatsen. Omdat er zoveel verschillende kunststof vloeren op de markt zijn en zoveel verschillende coatings op vloeren worden gebruikt, kunnen de kunststof pootjes van de koeling een chemische reactie met de coatinglaag aangaan. De beschermmat voorkomt deze reactie.

  1. Voorzorgsmaatregelen

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de hygiëne te waarborgen tijdens het gebruik van de multikoeler. Desinfecteer uw handen grondig voordat u het lichaam in de kist of op de koeling plaatst en draag indien mogelijk wegwerphandschoenen. Dit zorgt voor een respectvolle behandeling van het lichaam en het minimaliseert het risico op besmetting.

  1. Plaatsen van het lichaam

Zorg ervoor dat u de juiste kant boven plaatst. Plaats vervolgens het lichaam of de kist voorzichtig op de multikoeler. Indien u een lichaam op de koeling plaatst, kijk dan goed na of de romp (indien mogelijk) volledig op de koeling is geplaatst en bij de kist kunt u er op letten dat het midden van de kist op de koelplaat staat.

  1. Instellen van de temperatuur

Sluit de stekker aan op het stopcontact, zet de koeling aan en wacht 10 seconden, waarna het apparaat begint te koelen. Controleer of de koeling ‘aanslaat’. Doorloop de onderstaande stappen:

STAP 1 - Druk éénmaal op ‘set’

STAP 2 - Wijzig de temperatuur in hoger of lager met behulp van de pijlen

STAP 3 - Druk nogmaals op ‘set’ om de temperatuur te bevestigen

De aan te bevelen temperatuur bij een kistopbaring is gemiddeld tussen de -22 en de -25 graden Celcius (afhankelijk van omgevingstemperatuur, model kist en postuur)

De aan te bevelen temperatuur bij een bedopbaring is gemiddeld tussen de -15 en -20 graden (afhankelijk van omgevingstemperatuur en postuur)

Afbeelding
Traceer uw multikoeler

De dagen na de plaatsing: Controleren en vervoer

  1. Controle voor een optimale opbaring

Na het plaatsen van de multikoeler adviseren wij om de koeling dagelijks te controleren. Met Cooltrack kunt u de locatie van uw koeling nauwkeurig bepalen, van afstand de temperatuur uitlezen en wordt u op de hoogte gebracht van storingen. Op deze manier kunt u snel actie ondernemen. 

  1. Zorgvuldig vervoeren

De multikoeler is een mobiele koeling die eenvoudig vervoerd kan worden. Zowel de motor als de plaat is uitgerust met handvatten, waardoor de koeling makkelijk te tillen en te verplaatsen is. Echter, om eventuele schade tijdens het vervoer te voorkomen, adviseren wij u om een transporthoes aan te schaffen. Dit voorkomt krassen of deuken in de koelplaat.

Een ander belangrijk aandachtspunt is de koelslang. Het is van groot belang dat de slang vrij kan bewegen rondom de koeling, om het risico van knikken te minimaliseren. Heeft u de multikoeler in uw auto geplaatst? Controleer dan altijd of de slang voldoende ruimte heeft en niet klem zit.

Het correct vervoeren van uw multikoeler is van groot belang om de levensduur en functionaliteit ervan te waarborgen.

  1. Reiniging en onderhoud

Na gebruik is het belangrijk om de multikoeler grondig te reinigen en te desinfecteren volgens de instructies van de fabrikant. Dit zorgt ervoor dat de multikoeler klaar is voor volgend gebruik en helpt de hygiëne te handhaven.

Daarnaast adviseren wij een jaarlijks onderhoud in te plannen. Dit optimaliseert de prestaties van uw koeling, het vergroot de levensduur en verkleint de kans op onverwachte storingen tijdens een opbaring.

Een multikoeler is een effectieve oplossing die wordt aangeboden door Hesselmans van Willegen, verkrijgbaar in zowel roestvrij staal (RVS) als kunststof.

Meer weten over het gebruik van een multikoeler?

Het correct gebruik van een multikoeler is essentieel voor een respectvolle behandeling van het overleden lichaam en het behoud van uw koeling. Door de multikoeler op de juiste manier te plaatsen, het lichaam correct te positioneren, de temperatuur te controleren en regelmatig te reinigen, kunt u efficiënt koelen.

Tot slot is het van cruciaal belang om respectvol om te gaan met het overleden lichaam gedurende het hele proces. Het gebruik van een multikoeler draagt bij aan een waardig afscheid en biedt nabestaanden de mogelijkheid om op een gepaste manier afscheid te nemen.

Wilt u meer weten over het gebruik van een multikoeler? Neem dan contact met ons op! Onze ervaren medewerkers denken graag met u mee.

Lees ook:

Uitvaartbenodigdheden, wat heeft u nodig als u start? | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)