Uitvaartbenodigdheden, wat heeft u nodig als u start?

Vragen? 036 - 529 05 75

Afbeelding
Uitvaartverzorger Notitieboek

Uitvaartbenodigdheden, wat heeft u nodig als u start?

Bent u net begonnen als uitvaartverzorger of gaat u binnenkort starten met uw eigen uitvaartonderneming? Dan heeft u de juiste materialen nodig om mee te werken.

De belangrijkste uitvaartbenodigdheden

Wanneer u een onderneming start als uitvaartverzorger is het belangrijk dat u werkt met de juiste artikelen. Uiteraard is het essentieel dat het vak met het juiste gevoel en de benodigde toewijding uitgeoefend wordt, maar zonder kwalitatieve uitvaartproducten kunt u het werk niet naar behoren uitvoeren. Zorg daarom altijd voor een basisassortiment als u van start gaat. In dit artikel informeren wij u over de juiste investering voor een startende uitvaartonderneming. 

 

Afbeelding
Uitvaartverzorger melding verzorging

Gaat u de overledene zelf verzorgen?

Als het op werkwijze aankomt is het belangrijk dat u de keuze maakt of u de overledene zelf gaat verzorgen of dat u samen gaat werken met een extern bedrijf.

Als u zelf de laatste zorg uit wilt voeren, is een verzorgingskoffer met inhoud een goede investering. Deze koffer is gevuld met de juiste uitvaartartikelen om een basisverzorging uit te kunnen voeren.

Tip: Vul de koffer direct bij thuiskomt weer aan, zo blijft de koffer altijd aangevuld en komt u nooit producten tekort als u de volgende overledene verzorgt.

Afbeelding
Verzorgingskoffer uitvaartartikelen

Hoe vult u de verzorgingskoffer?

De volgende artikelen zijn aan te raden om op voorraad te houden, zodat de koffer altijd aangevuld blijft:

Wilt u de koffer zelf vullen? Kies dan voor een verzorgingskoffer zonder inhoud en vul deze zelf aan met verzorgingsartikelen.

Werkt u vanuit huis als uitvaartverzorger?

Naast de verzorgingsartikelen heeft u ook uitvaartproducten nodig om een opbaring te verzorgen. Hierbij kunt u denken aan een mobiele koeling voor de overledene, metalen schragen en een bijpassende klittenbandrok. Omdat er keuze is uit diverse kleuren, is het zelfs mogelijk om deze rok bij de uitstraling van uw bedrijf te laten passen.

Tijdens de condoleance kunnen bezoekers hun steun betuigen door een condoleanceregister in te vullen. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het register voor aanvang klaarligt.

Op de dag van de uitvaart moet de kist doorgaans vervoerd worden van de rouwauto naar de aula. Hiervoor is de schaarwagen met draperie een goede investering. Ook deze is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

 

Afbeelding
Opbaarmeubel en sierdeksel

Start u met een uitvaartcentrum?

Start u een onderneming met een vaste ontvangstlocatie, zoals een uitvaartcentrum of een rouwkamer? Dan adviseren wij u om contact op te nemen met één van onze medewerkers voor een zorgvuldig advies op maat. Om alvast inspiratie op te doen kunt u een kijkje nemen bij de projecten die reeds opgeleverd zijn.

Waar kunt u de uitvaartbenodigdheden vinden?

Via de webshop van Hesselmans & Van Willegen vindt u een groot assortiment met uitvaartartikelen. Gaat u starten als uitvaartverzorger en wilt u graag advies? Neem dan contact op met ons en wij maken graag een afspraak met u om u te informeren over de juiste uitvaartproducten als u een startende onderneming heeft.

 

Lees ook:

De multikoeler: Tips voor een optimaal gebruik! | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)

Condoleanceregisters: Wat zijn de mogelijkheden? | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)